Karakter

Ik ben heel stellig en weet niets zeker.

Accepteer alsjeblieft niet wat ik zeg en verwerp het evenmin, maar onderzoek het.

—J. Krishnamurti

Anderen zien mij als levendig, gepassioneerd, bevlogen, inspirerend, ondernemend, initiatiefrijk, innovatief, creatief, resultaat- en klantgericht, praktisch, direct, humoristisch en altijd interessant—iemand die constant in de belangstelling staat maar voldoende gebalanceerd is om het niet naar zijn hoofd te laten stijgen.

Ik wordt ook gezien als open, integer, loyaal, toegewijd, meedogenloos liefdevol, zorg- en behulpzaam, luisterend en begripvol. Als dienend leider en strateeg. Als iemand die anderen altijd opvrolijkt en een hart onder de riem steekt. En, last but not least, ik ben iemand met visie, met een helder beeld van de techno-sociale toekomst en als iemand met een brede focus.

Verstorende innovatie, leiderschap, happiness en systeem- en procesdenken zijn daarbij altijd sleutelwoorden. Bij voorkeur zelforganiserend en zelfhelend. De natuur, agile development, distributed programming, peer-to-peer en semantic web technologie zorgen voor de inspiratie, geheeld door een flinke dosis menselijke maat, professionaliteit en overdraagbaarheid. Delen is vermenigvuldigen.

Onstuimig—Als visionier denk en schakel ik snel. Uitsluitend voor weerbarstige opdrachtgevers. Voor de omgeving zijn visioniers soms een ramp. Soms ben ik als visionier voor de buitenwereld niet te volgen en ronduit vervelend. Als je me niet meer kunt volgen, rem me dan af en breng me bij jouw vertrekpunt.

[Martien heeft] het vermogen om een onstuitbare passie op te brengen voor een project

—Harry van der Velde

Vasthouder, aandhouder—Door mijn rotsvaste vertrouwen in de toekomst weet dat het goed gaat komen. Tot nu toe is dat ook altijd uitgekomen. Die ongebreidelde energie en veerkracht weet anderen telkens weer te enthousiasmeren en met nieuw elan de handen uit de mouwen te steken.

Martien kan volledig gaan voor een bepaalde ideologie, principes en daar veel voor op kunnen en durven geven, heel veel doorzettingsvermogen, geen angst voor het onbekende.

—Anneke Sligt

Waar voor anderen het glas half leeg is, blijft het voor mij altijd half vol. Want naast visionair ben ik ook een rasoptimist.

Waar jij (uit overleving?) erg goed in bent is ‘avoiding the pain’. Voordat deze ‘binnen’ is ben je alweer vertrokken op je volgende veelbelovende nu wel succes belovende project… En daar ben je ”’erg”’ goed in.

—Harry van der Velde

Geloof me niet, maar onderzoek het zelf en neem de {{p|proef op de som}}.