Fontein

Mijn hele leven al sproeit het ideeën en projecten, zowel toen ik in [[folio|vaste dienst was tot 2003]] als nu. De belangrijkste staan in de lijst hieronder, met de meest actieve aan de top. Zoals je kan lezen heb ik iets met open source en gedistribueerde ecosystemen.

Elk idee giet ik bij voorkeur in het {{p|grootse gevaarlijke gedurfde doel}} en ik pers de essentie in een {{p|hoshin kanri}}, klaar om uitgevoerd te worden. Samen met {{p|levendige persona’s}}, de {{p|merkklik}}, het {{p|visiedocument}}, {{p|strategiecanvas}} en het {{p|bedrijfscanvas}} vormt het een geheel.

Geef me de gelegenheid en middelen en ik verzamel er een [[teamleider|scherp en gefocust team]] bij en voer het plan met succes uit.

Zorgflorijnen

2010
Waardevast pensioen, inflatievrij, aanvullend op de nogal recessiegevoelige eurogebaseerde pensioenvoorzienngen. PGGM als mogelijke pionieer.

Serieus Gek Geld Spel

2010
Hoe krijg je snel en doeltreffend meer gevoel voor verschillende geldsystemen en hun effect op de samenleving, duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, economie en zaak?

Pareltaal

2007–heden
Semantische Wiki van Werkende WIjsheid, geënt op het formaat van ‘A Pattern Language’ van Christopher Alexander.

Vrijgeld

2006–heden
Waardevast (inflatievrij) vrijgeld voor iedereen. Voldoende | Duurzaam | Gratis. Op basis van wederzijds krediet en stroomgeld.

Armillaria

2006–2007
Financieel softwaresysteem voor Vrijgeld. Open source on-line peer-to-peer gedistribueerd.

Wizard Rabbit Treasurer

2006–2007
Reputation system. Open source distributed self-organizing self-healing chaordic.

Gandhi Tour

mei 2009
Arun Gandhi (1934), kleinzoon van Mahatma Gandhi, sluit eind mei zijn bezoek aan Europa af met een vierdaagse toer door Nederland om zijn 75e verjaardag te vieren.

Wildcat

2006–2007
autopoietic operating ‘money-based’ ecosystem. Open source fully distributed.

Pekunio

2008
A smart and simple distributed peer-to-peer software application that enables the easy set up and use of open private ecosystems using complementary currency.

Aarbron

2006–heden
Handelsnaam van AardRock.

Klaar om te wenden

2006–2007
900 mensen nemen afscheid van Herman Wijffels als directeur van de SER. Ervin Laszlo en Don Beck als speciale gasten. Website en registratie samen met studenten van de HU uitgevoerd.

Aloha

2006–2007
Intentie-experiment om met een kleine gemeenschap een boek te schrijven over met een kleine gemeenschap een boek te schrijven.

Cheetah

2006–2007
Slimme peer-to-peer software die je diabetes ontzorgt. Cheetah is niet alleen slimme open source software, Cheetah is ook een platform van gebruikers, specialisten en leveranciers.

Kolibri

2004–2005
Digitaal systeem voor cultureel erfgoed. Community-gebaseerd. Open source gedistribueerd.

Idea Machine

2000
Conferentie over opzienbarende ontwikkelingen op het gebied van complexiteit, zelforganisatie en softwaresystemen. Evoluon.

MaMA

1993
MaMA is the Maker Maestro Association, a smart link between Adobe FrameMaker and Stanford’s Meastro package, enabling playing multimedia along with FrameMaker hypertext documents.